Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 12 – 12. mars Den solfylte turen – Kunming

20110312-img_0239

Klokken ni begynte alle å samles ute på altanen for frokosten. Solen skinte og alt tydet på en veldig varm dag. Småtrøtte tutlet vi ut av hostelet mot bussen. Bussen denne gangen hadde grønne seter med sitteunderlag som hadde et bamse avtrykk på seg. I tillegg var det en gullmikrofon der. Ikke verst for en minibuss.

Etter en og en halv time lang busstur kom vi oss til den fantastiske steinskogen. Ja, en steinskog. Steinene sto rett opp og var utrolig høye. Alle var forskjellige og hadde ulike former. Noen så ut som troll og andre så ut som mennesker. Det var til og med en elefant og en skilpadde der. Etter å ha vandret en stund kom vi til et skyggefult sted hvor vi spiste lunsj. En eldre mann som så ut som en professor kom og satte seg ned med oss. Han sa noe på kinesisk som hørtes ut som om han sa at vi var pene. Noe annet som hendte mens vi satt der var at det kom bølger med turister som prøvde å få hodet sitt igjennom en trang sprekk. Utrolig artig å se på helt til de fleste av skulle absolutt gjøre det samme. De fleste fikk hodet sitt igjennom, men ikke alle. Da vi kom til steinelefant viste det seg at det fantes en elefant i vår klasse også. Morten begynte å imitere en elefant mens han stod ved siden av elefanten. Varme og slitne gikk vi videre til paviljongen hvor vi fikk en utrolig fin utsikt over steinskogen. Derfra gikk vi til en stor dam fullt med gullfisk. Solen strålte ned på oss og vannet glitret så fint. Vi kom til et annet vann også, men det var mye mindre.  Overalt så vi folk som gikk rundt i en folkedrakt og det var Sani folket, som er en undergren av Yi folket. Ved vannet var det en høy sten som så ut som en kvinne med en kurv på ryggen. Derfra gikk vi tilbake til parkeringsplassen. Vi var da utslitte, svette og ganske lei av alt som het stein, men en fantastisk opplevelse hadde vi hatt i steinskogen. Det viste seg at det var sjøen og bølgene som hadde skapt denne steinskogen.

En lang busstur tilbake til Kunming kom vi oss tilbake til hostelet klokken fire. Der fikk vi vasket oss og slappet av litt før vi gikk til middag klokken fem. Spiste middag på Maos restaurant hvor det var litt krøll med bestillingen, men etter det fikk vi ganske god mat. Maten var spicy som vanlig og det var selvsagt noen som ikke helt klarte å spise det. Halv syv gikk vi til minibussen og den kjørte oss til kunst instituttet hvor vi så en fantastisk forestilling om de forskjellige minoritets folk i Yunnan. Forestillingen het Dynamic Yunnan. Alle var helt målløse heter forestillingen. Det er få ganger en får opplveve en så flott forestilling som dette. Noen av oss fikk til og med autografen til hun som hadde skrevet denne forestillingen. Med minibuss tilbake til hostel var vi alle ganske trøtte så for mange var ordet seng en velkommen ting. I dag fikk vi strålende sol og 23 grader. Ganske bra hva?

Ingrid

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.