Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 11 – 11. mars Nå er vi fremme i Kunming

20110311-img_0121

Å bli vekket av skjærende lys som hører hjemme på et supermarked og gnålekvinnfolk på kinesisk radio er noe få drømmer om, men å chille på sengebenk på 2. klasse på et tog i Kina i to timer, er vel en ønskedrøm! Det er det nok delte meninger om når jeg tenker meg om. Per Martins krav til komfort ble ikke tilfredsstilt da sengene hadde asiatiske standarder til bredde og lengde.

Framme i Kunming ble vi dyttet inn i taxier for å komme oss til hostellet. Kunming er større enn Yangshuo og har mer det urbane preget. Hostellet derimot var litt mer alternativt. Fyllt med laidbacke backpackere som koser seg på takterassen og rom med bunadsgardiner og et avlukke til bad (ja, uten dør og uten full romavdeling), hadde det en morsom vri. Etter et kortere opplegg med litt bvandring og museumstitting (om Dian-kulturen i Yunnan), var vi overlatt til oss selv resten av dagen. Noen av oss jentene ga oss i vei med shopping, men innså snart at man målete litt for å unngå de dyre og litt kejdelige merkebutikkene.

Middagen var -for noen av oss- et kapittel for seg. Vi var en liten gjeng som forsøkte oss på en tur på egen hånd. Dette var hva vi ville ha: Ikke dyrt, et rundt bord med sånne småretter på et snurrehjul, akkurat som vi var vant til. Dette var hva vi fikk: Et rimelig sted, ja, et rundt bord med snurrehjul, ja. Rettene besto blant annet av halvveis flytende griselabber(?). Iallefall ganske uidentifiserbar. Vi fant vel egentlig ikke ut hva det var….

Men vi legger oss iallefall ikveld med mat i magen fit for fight imorgen. Takk for meg.

Linn

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.