Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 10. Mars 10. bursdagsfeiring og togtur

20110310-img_0067-kopi

Den 10. mars våknet jeg siste dagen på tre-stjernershotellet til min egen bursdag. Til tross for at dagen skulle bli fullpakket med program uten noe særlig mulighet til å gjøre noe omfattende sprel, le det likevel en innerik dag.

Jeg fikk til min store overraskelse bursdagskake, presanger og en hilsen fra store og små i kinaklassen=) Etterpå bar det avgårde til gode gamle og kjente Guilin for å ta toget videre til Kunming.  Vi stoppet underveis ved Ludi cave for å se se på hulen som var blitt oppdaget da man lette etter gjemesteder under andre verdenskrig. Der fikk vi et innblikk i hvordan alle stalagmittene og -tittene utgjorde blomster og sopper og snømenn og julenisser og maiskolber. Alt lyssatt med funky neonlys. Samtidig ble det veldig synd på Tiril som ble tvunget til å kjøpe en uglesekk hun heller syntes var grell enn…kul.

Ettersom togturen vi skulle ta fra Guilin varte fra ettermiddag til sen morgen neste dag, var jo store igrune dagen satt.Jeg forberedte meg på et ucomfy soveleie og prøve å holde på blæra hele natta, men her ble jeg positivt overrasket! Riktignok var det ulekkert å prøve å ikke bomme på hull i gulvet mens du klamrer deg til den dyrebare antibak’en og en neve stjålne restaurantservietter som dopapir, men så koselig det var å ligge i køyesenger på 2.klasse på et humpete kinesisk tog. Digg. Innen vi la os ble det chips og sjokolade og andre godsaker. Det  ble også stein-saks-papir-konkurranse mot kinesere. Haibiao hadde forresten bestemt seg for at jeg skulle se Per Martins rompe før dagen var over som en ekstra bursdagstreat. yeah;) Siden klokken var nærmere midt på dagen hjemme i Norge, fikk jeg jaggu noe koselige meldinger hjemmefra samt en knitrende telefonsamtale fra min kjære på hele 12 minutter (regner med du tar den neste telefonregninga, pappa 😉 ). 20-årsdagen ble alt i alt knall.

Linn

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.