Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 7 – Fottur langs Li-elven

20110307-p1120634

Dagen startet med frokost på hostellet, den kontinentale varianten som bestod av 2 brødskiver, stekt egg og bacon,smør og syltetøy. som førte til en del luftige mager. Etter frokosten skulle vi med buss til Yangdi,men det skulle vise og ta sin tid å få med alt av utstyr.når vi kom til Yangdi ble vi overfalt av selgere/lokal befolkningen om ville selge oss frukt og nøtter i hovedsak.før vi kunne begynne på selve turen måtte vi ta morotbåt over Li-elven, den viste seg å være en liten bambus fartøy med plass til 6 stykker, på mini krakker og litt på golvet. Turen begynte med gåing gjennom åker landskapet som også ble kalt “rape fields” av enkelte i klassen.Og vi måtte ta 2 båter til over Li-elven, og noen av dem var litt ustabile i forhold til om du kom til å være tør når du kom i land igjen(kom det en “stor” bølge mot bambus flåten kunne du lett få deg en dusj).

Underveis passerte vi små landsbyer og på piknik plassen ble vi igjen overfalt av ivrige gamle søte damer som ville selge oss frukt. Di gikk ivrig på omgang selvom alle sa nei(utenom morten og tafse per som ga etter for presset pga mangel på mat). Tafse per slo også til med fine kommentarer fra linn sin mandarin ordbok. Noen sa han med et “uhell” høgt ut(“jeg vil ha deg”), men ble desverre avvist på flekken av den eldre damen(“jeg vil ikke ha deg”) som lenge hadde prøvd å selge oss frukt. Noe som ble til underholdning for resten av klassen 🙂

På piknik plassen ble det også dyrket nytt vennskap og kinaklassen fikk et nytt midlertidig medlem, en kinesisk jente(som navn jeg ikke husker)som reiste alene. Haibiao syns hun var så hyggelig at hun fikk til og med sitte på buss med oss tilbake til hotellet.
Når vi var ferdig med turen, og skulle gå å finne bussen fikk vi nyte utsikten av det berømte bilde av 3 samlede fjell som også er
blitt trykket på 20 yuan seddelen. Mens vi var på vei tilbake til sivilisasjon og bussen, fant vi(Birgitte og Ola) fort ut at desto mindre kjøretøy desto høgere lyd! Vi konkluderte også med at tegn for at du nærmer deg sivilisasjon er når du hører dunk dunk musikk og ser litt for reine biler som er i noe lunde normal størrelse(var litt gjørmete veier).

Etter at vi hadde funnet hotellet og fått spist, gikk vi tilbake til hotellet for å finne varme kler. Vi skulle nemlig se en forestilling på Yulong-elven med sukkertoppsfjell som bakgrunn( “impression of Liu Sanjie). Hva stykke handlet om er forsåvidt
usikkert utenom at det var til støtte for minoritetsfolket.Kinaklassen ble tatt med storm ved bruken av fantastiske lyskastere(som lyste opp store fjell!) og andre effekter. Selv om undertegnede ikke var så begeistret for den skjærende høye kvinnelige vokalen.
Utenom dette var kinaklassen enig i at effektene som ble brukt lignet svært på OL åpningen Kina hadde, noe som ble bekreftet da vi fikk vite at resigøren av stykket også hadde jobbet med OL åpningen til Kina. Forestillingen kunne bli beskrevet med ett ord og det var episk! Og som alt annet i Kina var den av massiv skala, med flere hundre aktører.

I morgen er det sykkeltur og gåtur, så nå sier vi takk for oss og god natt!

Birgitte og Ola

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.