Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 6 – Regn i Guilin

20110307-p1120643

Det var en gang en kinaklasse på tur i Guilin. Denne sagnomsuste sjette dagen startet med en fin fottur først langs Ferskenblomstelven, og etterpå langs Li-elven. Det var vann i elvene, og masse vann i luften (hohoho). Langs elven var det flere flotte broer og paviljonger. På grunn av nedbør besluttet de fleste i klassen at det var nødvendig med drastiske tiltak. Vi kjøpte paraplyer. Olaf var så heldig og få kjøpe eierens episke kinesiske superparaply.

sene over og under, eller skjedde dette lenger ned… Jeg er trøtt)

Etter fotturen langs elven var over, gikk turen videre til Fopu-fjellet midt i Guilin. Det var i grunnen kun en stor stein, med en fin grotte under. Fjellet ble besteget ved hjelp av flere trappetrinn. På toppen var det flott utsikt over byen og Li-elven. Grotten under hadde flere “rom”, hvor de solgte kjekke radioaktive suvenirer, og blåseinstrumenter. I den ene delen av grotten var det flere inskripsjoner på veggene fra tidligere dynastier.

Etter denne kjekke utflukten var det flere som var både våte og slitne. Resten av dagen var fri, og det ble en del shopping, samt innkjøp til håpskolen. Morten, Per-Martin, Haibiao og Sumin dro til Datasenteret og kjøpte en kopimaskin, en bærbar pc og en kanon til 18000 yuan (ca. kr.1700). Undertegnede kjøpte diverse skolesaker og sportsutsyr sammen med Henrik, Gunnar, Ola, Magnus, Erling, Gustav og Vebjorn. Etter dette bestemte Henrik, Tiril, Erling og forfatteren seg for å spise middag. Dette skjedde etter mangfoldige butikkbesøk sammen med handlesyke Tiril (som har kjøpt verdens beste te og to fine kunstverk).

Middagen tok vi på samme restaurant som igår kveld. Vi klarte som vanlig å bestille for mye mat, med god hjelp av servitørene som ga oss en ekstra rett, som i tilegg var veldig veldig sterk. Ifolge Henrik var den ikke særlig sterk, men når Henrik sa denne setningen var han knallrød i ansiktet, det rant fra nese og øyner, og det var damp på insiden av brilleglasset.

Henrik tok feil.

Etter dette handlet vi (les: Tiril og Henrik) mer. Enda senere skulle jeg, Per Martin, Vebjørn, Morten, Silje, Haibiao og Sumin finne en “barbershop”. Alle var veldig glade (noen av individene nevnt var gladere enn vanlig av en fantastisk kinesisk tyggegummi ^^) Den mytiske barbershopen ble aldri funnet og vi tok taxi tilbake til hostellet, for hele 7 yuan (ca 7kr).

Nå er jeg trøtt, og jeg vil heller se Per Martin og Morten spille Dragon Age 2 enn å skrive mer. Derfor runder jeg av her 🙂

Andreas

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.