Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

2.mars – Første dag i Hong Kong

En sliten gjeng ankom Hong Kong International Airport i ettermiddag. Etter en lang flytur fra Zürich og litt knoting med bagasje fikk vi møtt bussjåføren vår og satt oss i bussen som kjørte oss til hostellet et lite stykke utenfor sentrum. Bussturen ble for de fleste det første møtet med Hong Kong og Kina. Høye bygninger som strekker seg mot himmelen så langt som man kan se på grunn av den tette tåka / forurensinga, gigantiske containerskip i verdens fjerde største kontainerhavn og et massivt neon- og folkehav litt lenger inn i byen.

Hostellet vårt ligger ikke langt unna sentrum, men etter å ha spist på en japansk fast-food-restaurant utforsket vi ikke mer enn et par kvartaler før vi gikk tilbake. En tidlig kveld er nok lurt for de fleste av oss, skal vi være klare for morgendagen, med elektronikkshopping, lengre byvandring og Victoria Peak.

Morten

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.