Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

En liten samtale med noen av “Kina-klassens” elever.

Noen i “Kina-klassen” har blitt spurt noen spørsmål, nå etter jul, for å få et innblikk i klassen og hvordan vi har det.

Andreas Skretting:
Hvorfor begynte du på Kina-midtens rike?
Jeg startet på Kina-linjen, fordi det så ut som om det var det omeråde som så mest spennende ut. I tillegg til at reisen var over 6 uker, og at lærerne var kinesiske. Noe jeg føler gir et bedre, og mer berikende inntrykk av kina.
Hva har du lært i løpet av året?Jeg har lært en god del kinesisk, da både blanding av tale og skrift- språk. I forhold til skolen har jeg lært å vaske klær, noe jeg mener kommer til å bli veldig viktig videre i livet, siden jeg ikke skal bo hjemme hos mor.

Hva trives du best med?

Mange flotte mennesker, og jeg trives godt med internatlivet. Siden jeg ikke trenger å dra så langt for å treffe folk som jeg vil henge med. Det er også et veldig godt tilbud på fysiske aktiviteter her, noe jeg trives veldig godt med. Når det kommer til Kina-timene, så synes jeg at det er gøy å lage mat, og selvfølgelig også å spise den.
Hva har du tenkt til å gjøre neste år?
Jeg har som mål å studere økonomi i Hong-Kong. Selv om jeg ikke er helt sikker på om jeg ønsker å studere økonomi, men vi får ta det litt som det kommer. Utenom det har jeg lyst til å spise masse junk- food, siden det har blitt så lite av det på skolen.
Har du noen tips til de som ønsker å starte på Kina- linja?
Gled deg til å møte mange, mange kjekke mennesker. Hvis du liker å gå tur, så har du mye å se frammover til. Og om du er heldig, så treffer du kanskje en flott partner også. Ps: Ta med et musikk anlegg om du har det.
 
Tiril Elise Strand Johnsen:
Hvorfor begynte du på Kina-midtens rike?
Fordi det var en av de få linjene, som omhandla Asia, og det var den linja som hadde flest uker i utlandet.
Hva har du lært i løpet av året?
Jeg har lært litt kinesiske, først og fremst hjelpe ord når man reiser. Jeg har også lært en del om kinesiske mat, og historie. Med hjelp fra valgfagene har jeg også blitt flinkere i flere sporter, og jeg har turt å teste ut grensene mine.
Hva trives du best med?
Det at vi har så mye aktivitet er noe jeg setter pris på, og alle mulighetene vi har rundt dette. Mye fritid og mye folk, noe som gjør at det aldri blir kjedelig. Mange forskjellige mennesker, med forkjellige inntrereser, noe som gjør skoleverdagen mer inntresant.
Hva har du tenkt til å gjøre neste år?
Jeg får vel begynne å studere, kommer til å ta opp realfag, så jeg får litt fler valgmuligheter senere.
Har du noen tips til de som ønsker å starte på Kina- linja?
Har du tenkt til å lære deg kinesisk, så må man begynne fra starten av, ellers detter man for ut av det. Du trenger nok ikke alt tur utstyre som man kanskje tror, med mindre man går på adventura da.
 
Ola Lauritzius Graedler:
Hvorfor begynte du på Kina-midtens rike?
Fordi jeg har alltid vært interesert i kinesisk og asiatisk kultur, og jeg trenkte et år som ikke var alt for “alvorlig”.
Hva har du lært i løpet av året?
Jeg har lært litt kinesisk, ellers har jeg lært mye gjennom valgfagene på skolen. Både kampsport og vollyball.
Hva trives du best med?
Trives veldig godt generelt egentlig, har fått mange gode venner, så det er alltid noe å finne på.

Hva har du tenkt til å gjøre neste år?
Vet ikke enda.
Har du noen tips til de som ønsker å starte på Kina- linja?
Gjør det.

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.