Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Tombola

Denne gangen var det altså tombola med blide elever, og mange flotte premier. Vi hadde reklamert for loddsalget på forhånd i lokalavisen, Møre-Nytt. Vi hadde vært innom avisen noen dager tidligere, og fortalt litt om prosjektet vårt og loddsalget vi skulle ha.

20101209-20101209-img_2897

Avisen har forøvrig en ganske lav terskel for hva de finner nyhetsverdig, og forsiden blir ryddet når folkehøyskolen er ute med et nytt prosjekt. Annonseringen til loddsalget gikk altså veldig bra, men lederen for kjøpesenteret her i Ørsta var ikke like entusiastisk til ideen vår. Kriteriene for å sette opp et loddsalg var i praksis at vi skulle være usynlige og ikke lage en lyd. Vi fikk heller ikke ha loddsalget i helgen, men på en torsdag hvor de fleste er på jobb. Det virket som om senteret ikke ville trekke oppmerksomheten til kundene vekk fra julehandelen, til fordel for en god sak.

Men selv om vi måtte selge lodd inne i et bortgjemt hjørne mellom panteautomaten og røykemaskinen, gikk salget overraskende bra. Vi måtte bare ty til god markedsføring, noe på grensen til det lovlige. Vi hadde nemlig fått streng beskjed av senterets leder om å ikke trekke til oss mennesker ved å snakke med de, eller med fysisk makt. Birgitte og jeg gikk derfor rundt på senteret med en kjempeplakat, og prøvde så godt vi kunne å tiltrekke oss mennesker med overdreven kremting og lite respekt for intimgrenser. Vi vet ikke om dette ga oss større inntekt, men vi fikk i hvert fall stor oppmerksomhet fra fnisende fjortiser og skeptiske, kakespisende pensjonister.

En stor grunn til at vi faktisk fikk inn en god del penger, var bidragene fra medelever, skolens tilsette, og familiene til klassens elever. Mange fra de andre linjene var innom og kjøpte lodd etter frivillig tvang, mens foreldre ga bidrag etter telefonsamtaler med sine barn. En dame ville ikke ha noen lodd, men donerte bort 200 kroner fordi hun likte det vi drev med.

Haibiao var som vanlig ute med videokameraet sitt og filmet begivenheten, og intervjuet oss elever. Det har etterhvert begynt å bli en god del filmet materiale fra Kina-klassen, uten at vi har fått sett noe av resultatet enda.

Selv om salget gikk bra, var det fortsatt mange premier igjen da vi hadde pakket sammen. I februar vil det derfor bli et nytt loddsalg, men da vil vi heller bruke den lokale Spar-butikken. Denne butikken har et mye bedre salgsområde, og forhåpentligvis en mer imøtekommende senterleder. Håper bare han har glemt at det var vi som fylte hele lageret hans med mange hundre tomflasker mer enn vi fikk lov til, etter flaskeinnsamlingen forrige måned.

Magnus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.