Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Den gangen da Kinaklassen lagde Gong Bao Kylling

Dato: Tirsdag 9. November 2010

BASED ON A TRUE STORY

Det var en gang en kinaklasse som ble så sultne. Da fant lærerne ut, ”la oss lage tradisjonell kinesisk mat!”. Klassen ble henrykt over det fantastiske forslaget fra Sumin og Haibiao!! Per Martin brølte til Sumin og Haibiao, ”Jeg liker at det svir i nesen!”. Så bra, da kan vi lage Gong Bao Ji Ding, en sterk kyllingrett fra Sichuan-provinsen i det sentrale Kina. Da begynte klassen den lange marsjen ned til skolens matsal, bortsett fra Andreas, Vebjørn, Gustav, Tiril og Olaf som ble obligatorisk omplassert hos trubaduren Jørn og hans glade gjeng.

 


Haibiao Miao kom farende inn på kjøkkenet i Miaomobilen, som var full av praktfulle råvarer, inkludert øl. Klassen ble delt opp i lag på tre og tre, etter ønsket styrke på maten. Matlagingen bestod av tre flott deler: Kjøttet, Marinaden og Grønnsakene. Og ikke minst peanøttene. Matlagingen gikk fredefullt helt til den store stekefinalen. Kampen om Wokpannen ble så stor at den truet med å splitte fellesskapet i klassen. Ingrid, Maren og Erling gikk av med seieren og fikk Wokke først. Systemet var korrupt og urettferdig, fordi den siste gruppa som var oppholdt hos trubaduren Jørn fikk ikke starte samtidig som resten av klassen.

Det store fellesskapet i klassen kunne ikke svekkes så lett, og gruppene bestemte seg for å vente slik at alle kunne delta i det store måltidet.  Vebjørn reiste seg opp deklarerte, at hans rett var best!! ”Tull!” ropte Gunnar og reiste seg opp. Det hele utviklet seg til en stor konkurranse om hvem som hadde laget best Gongbaokylling. Assistent Morten fikk den privilegerte oppgaven med å bestemme hvilken gruppe som hadde best kylling. Han smakte på alle rettene og kom fram til den lille røde konklusjonen, alle var like gode!!

Da alle var gode og mette, reiste Sumin seg og fordelte ryddeoppgavene til de snille elevene.  Andreas, Gunnar og Maren fikk den edle oppgaven med å vaske opp, mens resten av klassen snek seg ut i mørket. Sumin og Haibiao gikk foran med et godt eksempel og ble igjen for å hjelpe de gjenværende. Etter langt om lenge og lengre enn langt kom Linn for å hjelpe til med det lille som var igjen av vasken. Etter lengre enn langt om lenge og lengre enn langt, ble elevene ferdige og alle var lykkelige resten av sine dager.

SLUTT

Forfattet av Andreas & Silje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.