Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Endelig kampsport!

Klassen har i de siste ukene trent kampsport med Mester An som har kommet hit helt fra Kina for å trene kampsport med oss. Vi har trent forskjellige teknikker og selvforsvar, men hovedsaklig så har vi hittil trent med bo, pinne, og mange har blitt veldig flinke på dette. Ola og Gunnar herjer løs med pinnene sine i et voldsomt tempo, hvor andre kanskje tar det litt mer med ro.

20100921-IMG_2168


I tillegg til pinner så trener vi også kampsport mønstre noe som vi ikke har kommet så godt inn i, ettersom at det er mildt sagt er svært vanskelig å gjøre rett. Vi har også drevet med fallteknikk og andre selvforsvarsteknikker, hvor undertegnende stort sett blir valgt som offer for demonstrasjon.

An er mester i Wushu, kinesisk kampsport.  Hvis noen fulgte med på åpningen av Beijing OL i 2008 så var han en av de som viste fram kampsport der. Han snakker kun kinesisk – ikke norsk eller engelsk – så det er en liten utfordring å forstå hva han mener til tider, men våre kjære lærere oversetter av og til det han sier.

Vebjørn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.