Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 33, 34 og 35

Dag 33

Siste dag i Xi’an og vi hadde fått beskjed om å besøke et av et utvalg av turistmål i byen. Jeg, Victoria, Sunniva, Ingelin, Silje og Siri valgte å dra til den store villgåspagoden, som i dag er et fungerende buddhistisk tempel. På vei til pagoden fant vi BaskinRobbins, en amerikansk iskrem-kjede med ufattelig god is! På veien fantes det også en masse boder med forskjellig krims krams og et spøkelseshus. Sunniva mente dette var et morrohus, så vi kjøpte alle villig billetter, til å finne ut at dette da ikke stemte. Men med en uslåelig taktikk med å ta bilder rundt hvert eneste hjørnet, gikk turen gjennom huset stort sett greit.

Kina-Dag29-32 167 Kina-Dag29-32 151
“Villgåspagoden og utsikt fra toppen over Xi’an”

Etter pagoden hadde meste av tiden før togturen gått, men vi fikk tid til et siste besøk til Wal-mart hvor vi kjøpte oss mat til reisen.

På togstasjonen var det ganske interessant! Som vanlig finner jo klassen alltid noe gøy å fylle døtid med, så mens vi ventet hadde vi “flasketuten-peker-på”, sm til slutt ble underholdning for alle som stod i nærheten. Njål og Anna danset i rulletrappen, Bård fikk tatt et bilde med en random kineser (etter mange mislykte forsøk) og Eskil tok rulletrappen halvveis opp, for å så ombestemme seg å gå ned igjen, bare for å nevne noe. Togturen i seg selv var stort sett rolig. Lyset ble slukket klokken ti, så vi la oss alle tidlig.

Dag 34

Spente og klare rullet vi inn til Beijings togstasjon tidlig om morgenen. Etter en relativt kort busstur var vi framme ved hotellet hvor det ventet mange nye, men kjente fjes. Den kjekkeste reunionen var nok for Ingvild og Bård som på akkurat denne dagen hadde 6 måneders jubeleum. Åå 🙂 For ja, nå har vi møtt animasjonsklassen!

Resten av dagen gikk til typiske turist-plasser i Beijing. Vi fikk tatt en del bilder ved den himmelske freds plass og diverse andre inne i den forbudte by.
Kina-Dag34-35 010
“Sykkeltaxi gjennom gamlebyen”
Kina-Dag34-35 063
“Den himmelske freds plass”
Kina-Dag34-35 068
“Mange skulle se på da vi tok gruppebilde”Kina-Dag34-35 060
“Noen av oss valgte å kjøpe russiske hatter”

Kina-Dag34-35 119
“Mange turister i den forbudte by”

Middagen tilbragte vi med vår tidligere kung fu-læreren vår, An jiyong. Her fikk vi smake den berømte Peking-anden, som viste seg å være utrolig godt! I alle fall etter min smak 🙂 Og veldig kjekt å treffe han igjen også.

Dag 35

I dag måtte vi stå opp tidlig, tidlig for å delta/se på morgengymanstikk i parken ved Himmelens tempel, for å finne ut at dette var avlyst pga. sandstorm. Vi så for oss et par timer med døtid etter denne nyheter, men dette ordnet seg fint. Først fikk vi gå litt rundt på tempelplassen og etterpå besøkte vi cloisonne-fabrikken. Her lager de en masse forskjellige vaser, penner, armbånd og andre småting. Ble ikke så mye shopping her ettersom prisene var ganske høye. De største vasene kostet opp i mot eller over  1000 000 yuan.
Kina-Dag34-35 158
“Himmelens tempel i mongolsk sandstorm”
Kina-Dag34-35 171
”Svært dyre, men fine vaser”

Etter fabrikken dro vi til Beijing Zoo, hvor vi fikk se ekte pandaer!  De fleste lå og sov, men vi fikk noen bilder av noen som spiste også. Det er det pandaer stort sett gjør nemlig. Etter dette ventet lunsj.
Kina-Dag34-35 190
“Pandaer sover og spiser, denne sov”
Kina-Dag34-35 224
“Denne åt”

Det var nå døtiden egentlig skulle vært, men den ble lett fylt med en tur til et marked, ikke langt fra hvor vi skulle spsie middag. Her skulle vi få prøve ut prute-skillsene våre med noen heldige og noen uheldige utfall. Er ganske sikker på at det spisepinne-settet ikke var verdt de 100 yuanene. It’s not only only, but but.

Middagen gikk raskt unna, for vi var alle ganske spente på Peking-operaen. Selv hadde jeg forventet meg en opera hvor de stort sett sang, men akrobatikken og dramatiseringen var helst det som stod i fokus. Men Sumin forklarte oss på bussen tilbake til hotellet at dette er egentlig kalt Peking teater i Kina, men siden amerikanerne kalte det en opera da kineserne introduserte det der, er det opera som har blitt det internasjonale navnet.

Vi koser oss virkelig i Beijing!

Koz og klemz fra Marit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.