Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 28

20100316-img_0117

Okey,

I dag stod vi opp tidlig alle mann for vi skulle rekke en flyavgang. Frokosten gikk fort og alle måtte ha med bagasjen til frokosten. Utsjekkingen skulle foregå effektivt slik at vi unngikk forsinkelser. Bussturen tok ca. 45 min, og flyturen var estimert til å vare 2 timer, men tok bare 1,5 time. De fleste var imponert over den kinesiske fly-effektiviteten. Vi fikk mat og drikke på flyet (tru det om du vil!!). Flyturen var som sagt, raskere enn de fleste hadde estimert. Dvs. flyturen var en halv time kortere enn de fleste trodde. Det var bra.

I Xi’an skulle vi faktisk bo på hostell, og ikke hotell. Mange var skeptiske til dette. Til vår store overraskelse så var denne hypotesen grunnløs, fordi hostellet var faktisk veldig imponerende, med en utfyllende og fantastisk bar! Rommene var greie nok, selv om mange endte opp i dobbeltsenger.

Etter lunsj tok vi oss en tur på bymuren, som var jævlig kurant. Sumin fortalte mye om bakgrunnen og historien til muren. Noen vurderte å sykle rundt hele muren, men ga opp alt håp pga. flere tilfeller betennelse. Tandem-sykling var veldig fristende, men det måtte buke for kjedsomhet. Men kjedsomhet ble fort til det motsatte av kjedsomhet.

Noen var så lame at de gikk på pizzahut, istedenfor en awesome japansk restaurant. Vi bestilte masse kjøtt og litt sushi. Og litt grønnsaker. (Sumin liker grønnsaker, hun mener det er for lite grønt i det norske kostholdet.) Etter restaurantbesøket så fant vi veien tilbake til hostellet. Enkelte gikk for å sove, mens andre gikk for å ha det gøy i den tidlige nevnte baren. Stemningen i baren økte i takt med musikken, som nordmennene etterhvert fikk fullstendig kontroll over. Her blei det spilt alt fra Eagles til Bob Marley.

Nå må vi avslutte, for nå er alle lysene slått av i baren, og det bare oss to som sitter igjen og skriver blogginnlegg.

Takk og godnatt.

Hilsen Bård og Morten.

Jens har møtt borat

 

Comment (1)

  1. Det er gildt å lese om hva dere opplever. Mange fine bilder, og høres ut som dere får mye god mat hvertfall. Skulle hilse så mye fra mormor, hun synes det er veldig interessant å følge med på turen deres. Syns du har vært borte lenge nok nå, Bård, og gleder meg til du kommer hjem igjen. Du treffer vell Ingvild nå snart? Du må hilse.
    – Mor

    Heyhey! Hørres ut som du har det konge, men e drid du ikkje va m på hawaii for det. Hawaii va konge, skam fint ver og varmt. Sykt mye goe mat, og me handla FANTASTISK mye. Kjøpte mye gava t venna å sånn, men må bare sei d rett ut at eg glømte deg, hehe. Håpe på at du har brent av litt penga der nere, va vell d som va planen? Meg å mor e hos momor nå, og eg har akkurat åte opp heila fade m småkage =) Snøen begynne endelig å smelta, å ska begynna m øvelseskjøring og kjøra moppen nu snart. Har og begynt m wow igjen, haha. Bare sånn btw. Blir jilt å se deg igjen, og du må forresten hjelpa meg litt m matte når du komme hjem!
    – Solii. Men du, kor kabelen te kameraet ditt e ? ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.