Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 17, Den kinesiske mur i sør og Zhenyuan

Dagen i dag har vært preget av stort sett busskjøring. En lang og humpete tur fra Fenghuang i Hunan-provinsen til Zhenyuan i Goizhou-provinsen. Underveis stoppet vi ved den kinesiske muren i sør. En mindre mur (ca 190 km) enn den i nord, som ikke har vært et turistmål i mer enn de 10-12 siste årene. Fortsatt veldig imponerende og interessant.

Eskil på muren

I dag måtte vi også dessverre ta farvel med guiden vår, Mr. Hu, eller ”Sam”. Den neste uka skal vi ha en ny, trivelig jente som guide. Hun har også vært guide for en tidligere kinaklasse, så hun vet litt mer hva opplegget vårt går ut på.

Når vi kom fram til hotellet i dag gjorde vi ikke mer enn å bare slappe av etter bussturen før vi spiste middag på kvelden. Etter middag gikk vi rundt i byen (eller bygden, som de vil si i Kina) og tok bilder av de flotte husene og opplyste bergsidene langs elva.

Zhenyuan by night

Dagens underholdning var et spill på TV-en på rommet. Spillet ved navn Boxman, går ut på å skyve bokser rundt på et brett til alle boksene er på plass. På det meste var vi sju frustrerte hoder som bannet over boksene, som ikke ville på plass.  Til tross for det ufattelig enkle konseptet ble dette til god underholdning på en ellers avslappet dag.

Boxman

Hilsen Morten

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.