Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 16 – På egen hånd i Fenghuang

Tro det eller ei, så begynte denne dagen også med frokost. Vi fikk hele dagen til egen disposisjon, hvor noen utnyttet dette til det fulle ved å dra på båt tur med en lokal fisker. Noen dro for å kjøpe headset, men var uten hell. Det var også noen som hadde tatt seg en lengre tur for å besøke pedagogen på en liten fjelltopp. Andre vendte igjen nesen mot den gamle byen for å knipse noen bilder. Dette endte med at vi gikk noen side gater her og noen bakgater der og plutselig var vi ikke helt sikker på hvor vi var lengre. Til slutt kom vi oss tilbake til Phoenix Square, hvor vi møtte på Eskil, Bård og Simen, som da skulle gå en tur i den gamle byen.

Morten, Njål, Jens og Ingelin hadde en fin båttur på Tuojiang-elven fra Fenghuang til en liten Miao-landsby sammen med en lokal fisker. Fiskeren lærte dem et par hilsningfraser i Miao-språket og viste dem graven til Shen Congwen som var en av Kinas meste kjente forfattere på 1900-tallet. Lokalbefolkningen er veldig stolt over at han var fødd og oppvokst i Fenghuang og at mange av hans bøker hadde Fenghuang som bakgrunn. I følge Njål var det den beste og fineste båtturen de har hatt til nå.  Ette at de hadde kommet tilbake til Fenghuang og slappet av en time på hotellet, klarte de å finne en sti/vei opp til en gammel paviljon for å ta bilder av hele den nydelige landsbyen.

20100301-IMG_0148

20100301-IMG_0158

20100301-IMG_0139

Fenghuang

Av lunsj var det mange som gikk på en vestlig restaurant og var stor fornøyd med resultatet. Enkelte benyttet tiden etter lunsj til å ta seg en liten dupp før middag. Middagen var på en lokal restaurant, ca fem minutter fra hotellet. Og vi tror de fleste var fornøyd med maten. Etter middag fikk vi igjen litt tid for oss selv med inne tid klokken elleve. De fleste av oss dro på karaoke bar sammen med Haibiao og Sumin, der vi fikk vårt eget rom og det hele. Vi storkoste oss og sang gamle hits av Britney Spears, Frank Sinatra, Westlife, Backstreet Boys og ikke minst Disney klassikere.

20100301-IMG_0191

20100301-IMG_0202

Karaoke i Fenghuang

Som en avsluting på kvelden, når vi måtte gå, sang alle Colors of the Wind mens Haibiao lekte paparazzi. Vi endte til slutt tilbake på hotellet, godt utslitt.

Vicy, Elin og Siw.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.