Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 15, Dehang & Fenghuang

Dagen begynte så smått med frokost på hotellet, før vi igjen skulle legge ut på laaang busstur. Vi tenkte at dette ikke blir et problem, siden standard busstur nå er blitt på 3-4 timer, men den gang ei. Noen av oss ble en smule nervøs når sjåføren kjørte forbi i høyre sving, mens andre tok livet med ro og fikk seg også en liten eller kanskje litt lengre dupp.

På vei til neste soveplass, besøkte vi Miao-folkets landsby Dehang, som betyr Vakker Dal. Dette fant vi fort ut at var helt sant, til tross for at det var veldig tillagt for turisme. Det ble bare en kort visitt, før turen gikk videre til Fenghuang.

20100228-IMG_0007
Dehang Miao-landsbyen
20100228-IMG_0032
Vandring i Dehang
20100228-IMG_0038
Sunniva vever

Vel installert på hotellet Feng Tian Hotel, var det tid for middag. I begynnelsen så det veldig eksklusivt ut fordi vi hadde til sammen 6 servitører på hele klassen, men etter hvert ble ting litt ubehagelig, for de greide ikke å holde seg alvorlig. Det ble så gale at en av servitørene måtte gå ut for å le ferdig, men det har seg slik at vi er hvite turister på et sted som sjeldent er vant til utlendinger, så det er kanskje ikke så rart.

Etter middag dro vi til den gamle byen på kveldstid. Her ble vi møtt av innpåslitne tiggere og pudler med både rosa ører og haler. Vi dro videre ned til elven hvor vakre papirblomst-båter med tente lys i ble satt ut på elven i sammenheng med lyktefestivalen. Noe som var veldig flott. Vi fikk deretter litt tid for oss selv med innetid ved midnatt. Mens noen rettunerte til hotellet med en gang, gikk noen rundt og utforsket litt mer.

20100228-IMG_0069
Nå spiser vi som kinesere
20100228-IMG_0093
Feiring for avsluttning av kinesisk nyttår i Fenghuang
20100228-IMG_0080
vakre papirblomst-båter med tente lys
20100228-IMG_0117
Lokalt matmarket om kvelden i Fenghuang

Til tross for en hårreisende busstur, ble dette nok en opplevelses rik dag.

Elin, Siw & Vicy

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.