Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 14 –

Vi sto opp til en velsmakende frokost med ris og vann i god blanding, krydret med litt sukker. Vi fikk beskjed om å møte opp i bussen klokka ni, og det gjorde vi. Der stod guiden. Han er litt pussig, men origional på sin måte. slik som vi alle er. Han er ganske flink i engelsk, og vokabulare er stort. spesielt noen ord: this kind of a cave (18 ganger), right over there(4 ganger i en setning) og “Be carefull with your camera, you know hmmmm… in this kind of water you will never find it again.”

20100227-IMG_0064
Huanglong-cave
20100227-IMG_0069

Fotografer

Etter mye detaljert beskrivelse av this kind of cave, kom vi fram til dryppesteinsgrotta. Og den var spektakulær. Og mange millioner år gammel. Den var full av stalagmitter og stalagtitter. Den største stalagtitt/mitt (alt etter betraktning) var 19,2 m høy. Det var antageligvis 22.3 grader celsius inne i hula. Det var varmt. Sumin rådet oss til å ha på oss varme klær fordi det skulle bli kaldt… Guiden sa vi skulle følge han gjennom this kind of a cave over there. Alle gikk forbi han. Dårlig kondis. og på toppen sa han: “ Oh, this is where everybody are.”

Vi spiste lunsj. Det var godt.

Etterpå dro vi til this kind of lake. og den var fin og blå. Før vi dro til laken, gikk vi til monkey garden. Karl Magnus og apene fikk god kontakt. De var begge to sultne, og delte peanøtter og vann. Men over til noe litt mer alvrolig. Apene ble overforet. De var i små bur uten vann og trær, og var svært agressive. Dette var veldig synd. Siden vi hadde håpet å se frittgående aper.

20100227-IMG_0089

Baofeng-lake

20100227-IMG_0092

Bai-minoritetsjente sang veldig pent

Guiden sa vi skulle klatre i fjell. Det betydde trapper. Vi satte oss alle i en fin blå båt, og betraktet den fine naturen. Et lite stykke ute på sjøen klappet vi i hendene, og en jente kom ut fra en båt og sang en vakker kjærlighetssang. På vei tilbake stilte alle guttene seg opp og sang mellom bakkar og berg, ja. vi elsker og vår tanke er fri. Karl Magnus sang solo og avsluttet med et fint rop. Jenta sang tilbake og avsluttet med et fint rop. Hadde guttene sunget enda sang, måtte hun giftet seg med en av dem og flyttet til Norge. Sumin sa: “Men hvem skal betale flybillett?”

20100227-IMG_0132

Hele klassen på flying-over bridge

Dagens sitat var fra ingen ringende enn guiden. Guttene hadde tenkt seg på massasje, og i den sammenheng sa han:”  Some of you, are kinda tired, yeah? Then I recommend a massage from one of the locals. They’re proffesional, but some of the more handsome boys might get more treatments. If they give any kind of “special service” you have to say no. It’s illegal … but if really want it, you can ask us for help.”

Vi spiste middag på hotellet, og det var godt.

Etterpå hadde vi fri. go natt !

Hilsen Anna, Aina og Eskil.

P.S. Sondre fikk endelig ønsket sitt oppfyllt. Mange var samlet på rommet til Karl Magnus og Morten da en koreaner dukket opp i døråpningen og sa:” Hello, I`m korean”. Og da var det gjort. Han stilte seg opp og sang nasjonalsangen, bablet på koreansk og fortalte på engelsk at han var på en 600 dagers tur gjennom hele verden. I tillegg til å ta bilde med alle sammen. Dette ble dokumentert på film.

 

 

Comments (4)

 1. Ingvild

  Consider todays “innlegg” read.

 2. Ola Dimmen og Anne Grete Torwick

  Vi følger spent med på fortsettelsen, dere er på dypt vann både på”this kind of lake” og ellers. Stå på, hva blir det neste?

 3. Simen Lilleng

  Definitivt tidenes sitat!

 4. sumin

  Vi er på et område hvor minoritetsfolk dominerer. Her er det obligatorisk for oss å ha en guide. Guiden vi har i denne provinsen er faktisk en snill person og han gjør sin jobb på sin beste måte. Men han forstår ikke riktig at vi er på en studietur og at vi ikke er en typisk turistgruppe. Vi vet hva vi gjør her. 🙂 Det han sa om massasje er bare snilt ment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.