Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 9 – Et veldig spesielt restaurantbesøk

Heihei,

dagen i dag startet med et tårevått farvell med resten av klassen. De skulle opp de Gule fjellene, som jeg er helt sikker på at dere vil høre mer om i morgen, mens jeg, Bård og Sondre er igjen i Tunxi.

Vi har egentlig hatt en ganske rolig dag mens vi har restaureret beinene våre etter all gåingen frem til i dag. Men én ting som skjedde som var ganske en veldig spesiell affære var da jeg og Bård gikk for å spise middag. Vi hadde sett oss ut en restaurant. Da vi kom til denne restauranten gikk vi inn og satte oss på et bord. For det første var hele restauranten helt tom, bortsett fra to personer i baren. Med en gang vi hadde satt oss kom det bort fem-seks personer for å ekspedere oss. Vi spurte om en meny, men det virket ikke som de forstod oss, så vi ba om “fan cai”, som betyr matrett. Da ble vi bedt bort til to kar som stod midt i lokalet, det ene inneholdt en haug med levende fisk, mens den andre hadde en levende skillpadde i seg. Vi så på disse karene med skeptiske øyne, mens manageren så kom ut fra et bakrom med en hvit kasse og sa “Bææ”. Vi tolket det som at det var lam, og vi var glad for å slippe å velge mellom skillpadden og fiskene. Etter veldig kort stund kom ei av servitrisene bort med en øl til oss, uten at vi hadde sagt noe i det hele tatt. Vi satt ei liten stund mens vi nøt ølen før maten kom. Maten var helt ok, men det store sjokket kom da vi fikk regningen på 110 yuan, veldig dyrt til å være Kina. Vi slengte noen lapper bort til dem, og kom oss ut så fort som mulig.

Etter dette var vi ganske skeptiske til det meste, men Simen fikk prutet ned et håndmalt bilde fra 450,- til 170,- Yuan. Utenom dette har det egentlig ikke skjedd mye, og vi ser veldig frem til resten av klassen kommer tilbake og turen fortsetter.

Hilsninger fra Simen og Bård

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.