Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 7

Kinesisk mat

Ja, Njål. Hva har vi egentlig gjort i dag? Sånn egentlig?

Jo, det hele begynte med et brak uten like, rett utenfor vinduet tidlig på morgenkvisten. Det viste seg at kinesernes nyttårsfeiring ingen ende tar. Vi måtte gi opp skjønnhetssøvnen og istedenfor innta dagens første måltid. Den sørget Morten, Njål og Sumin for, og ble levert på rommene.

Så spaserte vi i hen hao – vær bort til West Lake, i den tro at vi skulle sykle rundt innsjøen. Men den gang ei. Istedenfor tok vi en turistbuss med åpen ordning. Noe som var like greit, da det tok omtrent en time å komme seg rundt hele innsjøen. Jens koste seg med å leke amerikaner for forbipasserende kinesere, grunnet nedlatende kommentarer fra en liten kinesergutt. Sjåføren vår guidet på kinesisk, selv om vi var de eneste ombord. Men, etter en hel uke i Kina er vi blitt kløppere i språket hele gjengen, og forstår selvsagt alt. Det skulle bare mangle. Hen hao.

Deretter var det igjen tid for mat, og for noen av oss ble det is til dessert ute i solskinnet. Senere inviterte vi oss selv på besøk til Haibiaos søster. Der fikk vi nøtter og frukt i bøtter og spann. Noen av oss fikk prøvd ut kinesisken, med heldige og mindre heldige utfall. Etter det rullet vi inn på en fin restaurant spandert av Haibiaos svoger. Der spiste vi mye god og spennede mat. Kinesernes gjestfrihet imponerer til stadighet!

Etter middagen fikk vi resten av kvelden fri. Noen valgte å gå på det lokale markedet. Andre, som i Karl Magnus og Bård, valgte å trave byen rundt etter en passende massasjeplass. Etter to og en halv time og null funn, toppet det seg for “Betennelse – Bård” og han må herved vinke farvel til de Gule fjellene (i kompani med Simen).

Nok en dag full av sprell, fart og spenning!

Hilsen Siri og Silje

Ps. Hen hao = veldig bra

 

 

Previous Post

Comment (1)

  1. Ingvild

    Dagens kommentar: Kos dere masse! Jeg har ikke så mye interessent og kommentere i dag jeg. Gøy å høre, gleder meg til å lese hver dag 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.