Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 6

Ja, hva har vi egentlig gjort i dag?

Vi har sittet i en buss veldig lenge. Mye lengre enn de 3 timene Sumin mente det ville ta til Hangzhou. Men glem det. Nå er vi altså fremme, i Hangzhou. Byen blir ofte regnet som en av Kinas 3 mest innflytelsesrike byer, kun slått av Beijing og Shanghai, med sine 6 millioner innbyggere.

I kveld har vi fått tid til å spasere rundt i de trivelige gågatene i byen og se på de artige spesialbutikkene som finnes her. Jens og Eskil kjøpte seg sverd i sverdbutikken, men Sumin er ikke sikker på om de får dem med seg på flyet. Jeg må si meg enig med Sumin i den skepsisen. Morten, Simen og Karl Magnus kjøpte seg såkalte “China Sax”, noen fløyter som lagde en lyd som kan minne om den fra en saxofon. Artige ting.

IMG_0143 IMG_0142_光影_1

IMG_0149

 Fiskebåttur i Zhuajiajian

IMG_0161
IMG_0175
IMG_0184
 

På bussturen stoppet vi et par steder. Først fikk vi dratt til et sted som Haibiao tilbringte somrene sine som ung, nemlig Svartsteinsbukten. Her fikk vi tatt en ørliten rundtur i båt med en koselig liten snekke. I tillegg var det noen små hinderløyper der, som gikk over vann. Karl Magnus datt uti og ble klissvåt fra livet og ned, til stor glede for hele Kinaklassen og ca. like mange kinesere. Senere stoppet vi ved den mest imponerende samlingen av sandskulpturer jeg noen gang har sett. Her fantes alt fra Eiffeltårnet til den kineniske paviljongen under EXPO 2010 laget i sand. Vi fikk tatt et fint gruppebilde av hele klassen foran sistnevnte.

IMG_0005

Hele Kinaklassen foran sandskulpturen “den kinesiske pavlijongen”

IMG_0010

Karl Magnus = Ape??

IMG_0025

Silje , Siri og Bård på sandstranda

IMG_0018-2 IMG_0016

 Victoria, Jens, Siw, Ingelin, Morten og Nye kameraer

IMG_0011

Mellom imponerende sandskulpturer

Men målet for dagen var Hangzhou. Jeg må si at hittil har denne byen virket overraskende intim tatt i betrakning hvor mange folk som bor her, og det ser jeg på som en positiv ting. I forhold til Shanghai bærer den et helt annet preg av personllighet, og den minner meg mer om det jeg tenker på som typisk kinesisk enn det Shanghai gjorde.

Men nå sitter jeg her på den mykeste sengen hittil på denne turen, veeeldig klar for å legge meg. Så jeg tror jeg skal gjøre akkurat det.

God natt!

Hilsen Njål og resten av Kinaklassen

 

Next Post

Comments (4)

 1. Yo chaineeeccce, hehehehee!
  Døkk har dæ bra ja 🙂 kosle å høre frå døkk. Josefine syns åss må skxrive no artigt te døkk, for o syns døkk æ kjedlege..hmmm..vanskelig. “Blå ballong” (si Josefine). “Hær æ dæ mye shogg, åss har dæ au bra. Kult å vær på skula “aleine”!” (SI Heidrun).
  Hær kjøm ei lita ordliste frå me å Josefine (dessverre ikkje laga o sjølv da…)
  kos døkk!!

  Hva heter Kinas fiskeriminister?
  -Fang Hai

  Hva heter Kinas fattigste mann?
  -Tom Peng Pung

  Hva heter Kinas Rikeste man?
  -Full peng pung

  Hva heter tyven i Kina?
  -Lang Fing

  Hva heter politiet i Kina?
  -Fang Lang Fing

  Hva heter landbruksministeren i Kina?
  -Ku Ru Ka

  Hva heter Kinas sterkeste mann?
  -Dop Ing

  Hva heter Kinas ferieminister?
  -Camp Ing Vogn

  Hva heter kyllingvingene på kinesisk?
  -Chy ling wing

  Hva heter tunell på kinesisk?
  -Lang trang gang

  Hva heter kinas beste gamer?
  -Game ing

  Hva heter postmannen i kina?
  -Post Kas Se

  hva heter kinas største pc geni?
  -Da ta

  hva heter kinas største syvsover?
  -Se nere

  hva heter kinas største dust?
  -Id di ot

  Hva heter varmeommene i Kina?
  -Pan El Om’

  Hva heter Kinas dårligaste trommeslager ?
  -No Tai Ming

  Hva heter maskingevær på kinesisk?
  -Mang Gang Pang

  stor klæm frå åss!

 2. åss må å si no mæir nå som oss ha fått besøk. (noter): Chinise like a melodi in my head! “å så søt du æ, åss må vær i slækt” (si Petra te syster si!). som døkk skjønne: åss har VÆÆÆÆLDIG MYE Å GJØRE PÅ DÆNNA FREDAGSKVELDEN!

  E å Petra har vore sunne i dag. e har pusta så mye at e har vondt i lungene mine!! Slå den.

  Josefine har snopestopp. Dæ inkludere da ikkje kaka som åss fækk i går. Bra innsats! (o skippa hinderløypa au i dag…) STÅ PÅ JOSEFINE!!

  Ragnhild lure på kant dæ går mæ rødtoppen??

  Petra har fått ny truse. MÆ hjerter på! 😀

  Josefine ville e sku fortejla no, men dæ vart vist for privat….

  PETRA KOM PÅ ET ORD TE I ORDLISTA!!
  kå heite gynekolog på kinesisk?
  pirk i fitta (mæ samisk dialekt)

  jaa…kos døkk

  Kælm frå Heidrun
  Stor klem fra Josefine
  Stor koz fra Petra
  Smask fra Ragnhild!

  hurra.
  stå på.
  åss savne døkk

 3. Ingvild

  Damn. Hva skal jeg si etter to sånne kommentarer? Ingenting. Og jeg som lovte Karl og kommentere på hvert eneste innlegg. Jeg får gå i det kreative hjørnet i tenkeboksen og finne på noe som kanskje kan måle seg litt med vitser om kinesiske fiskeriministere…. 😛

  Jeg håper dere kjeder dere innemellom så dere kan savne oss andre litt også. Eller, egentlig ikke. Vil heller at dere skal ha det helt fantastisk. Og savne oss litt i tillegg. Stille i matsalen uten dere, for å si det sånn! Kos dere videre 😀

 4. Hei dere!
  Naa sitter vi her i Maputo, og guuuuud hvor klamt det er her! Mer eller mindre alle er vel litt solbrente paa skuldrene… hyggelig aa lese hva dere driver med, virker som at dere har det superdupert, akkurat som oss!
  Naar vi er innpaa her merker vi at vi savner dere.
  Hils alle sammen 🙂
  Enhao 😀

  (Siri & co: enHow, toHow, treHow, fireHow etc. etter paaske!!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.