Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Velkommen til Kinaklassens blogg!

Kinaklassen har nå åpnet en blogg, her vil vi komme til å skrive hva vi gjør i kinaklassen, samt en fyldig oppdatering fra reisen vår i Kina. I Kinaklassen går det 18 elever, og alle er engasjerte og gleder seg til Kinaturen. Læreren vår Sumin er et orakel av kunnskap, og vet alt som er å vite om Kina, dets kultur og historie.

Vi har også en lærer som heter Haibiao som er mannen til Sumin. Haibiao er mer den superenergiske typen og springer rundt klasserommet og lærer oss kinesisk språk. Vi i kinaklassen har gjennom dette året fått god opplæring i kinesisk språk, kultur og historie, og er klare for en seksukers reise inn i Kina.

Vi begynner den 14. februar og kommer til Shanghai den 15. februar. Fra der går turen innover i landet, hvor vi skal oppleve kina på kroppen. Vi skal også inn i fattigere områder og til en skole i en fattig landsby der det bor et minoritetsfolk som heter ”Miao-folket”.

Hele året har vi jobbet med ulike prosjekter for å samle inn penger til denne skolen som heter Lilong Håp Skole. Selve skolebygget er finansiert av en eldre kinesisk mann som ga hele sin pensjon for dette skolebygget, men skolen har ingen inventar. Så, de pengene vi har tjent inn i år skal gå til å kjøpe ting til Håp skole. (det er fremdeles mulighet for å donere penger på dette kontonummeret: 3992 04 69071)

På denne bloggen kan du følge med hva vårt program er fra dag til dag. Dagens program vil komme kvelden før hver programdag, pluss vi vil skrive innlegg der vi forteller litt mer om hva vi gjør om dagene, sammen med bilder og lignende.

Så, følg nøye med på bloggen fremover, følg gjerne med gjennom RSS her kommer det mye!

MvH
Morten og Karl Magnus.

Next Post

Comments (2)

  1. låjN

    Nice! Awesome! Kult!
    Blir bra det her!

  2. MHB

    For en artig side! Jeg gleder meg til å følge med deres reisespor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.