Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Flaskepant for Håpskolen

Etter å ha satt inn annonse i Mørenytt var Kinaklassen hjemme hos folk i hele Ørsta og samlet inn flasker tirsdag kveld.

Vi delte oss opp og fikk dekket stort sett alle de største boligfeltene, og det ble etter hvert veldig fullt med flasker på skolen. Etter bare et par timer hadde vi mange titalls sekker med flasker og måtte gi oss.

Ingelin med fulle sekker

Marit og Jens er stolte over sitt arbeid

Morten og tunge sekker med flasker

 

IMG_0235-2

Sondre, Victoria og Elin

Aina med varm kakao

IMG_0236-2 IMG_0239

Nyål må spise mye etter tungt arbeid

Varm kakao etter en økt flaskesamling

IMG_0228-2 IMG_0230-2

Siw og Ingelin er veldig glade

Karl Magnus tenker på å fortsette

Dagen etter ble brukt på Coop Mega, som var svært samarbeidsvillige med å hjelpe oss å pante alle flaskene. Flere paller ble fylt og til lunsj hadde vi samlet inn over 9000 kr. Ikke verst for noen timers arbeid. Siden september har vi klart å samle inn over kr.18000,- til Souga håpskolen i Guizhou-provinsen i Kina. Disse pengene skal bli brukt til å kjøpe bøker, sportutstyr og nødvendige undervisningsmaterial f.eks. pc. I tillegg skal vi støtte 20 barn med deres skolegang.
IMG_0267

Timevis med panting

Sortering av flasker i kulden

Sortering av flasker IMG_0251

Victoria,Marit og Bård jobber i kulden

Sunniva med massevis av flasker

IMG_0265-2 IMG_0261-2

Karl Magnus og Sumin

Sondre jobber
 
Ellers har uka stort sett blitt brukt til forberedelser til den store turen. Nå er det bare litt over ei uke igjen til vi sitter på flyet på vei til Shanghai, og alle trenger vi å bli minnet på utallige ganger om hvor viktig det er med pass og flybilletter og alt vi ikke skal miste. Alle er vel mer og mer spente for hver dag som går nå. Men før turen er ei uke med vinterferie, hjemme i kjente omgivelser for de fleste. Akkurat nå sitter jeg på bussen på vei til Ålesund, hvor jeg skal ta flyet til Trondheim, der Karl Magnus skal være med meg hjem i hele ferien! Jeg gleder meg!  

Jeg ønsker alle sammen en skikkelig god ferie, og en enda bedre utenlandstur! Det kommer til å bli rart å ikke se alle sammen på åtte uker!

MVH
Morten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.